Het felle onweer dat zaterdagavond over het Neteland trok teisterde ook het festival De Gladiolen in Olen.    De organisatoren waren gewaarschuwd door de schade in Wingene en de hagelbollen tijdens België-Tunesië. Nog voor het naderend onweder werd er crisisvergadering gehouden. Om 21.30u kwam de gemeentelijke crisiscel bijeen. Daarop werd besloten om zowel de kerk, het Boekelheem, de scholen de Kriebel en de Knipoog als de sporthal van Onze-Lieve-Vrouw Olen open te stellen voor festivalgangers, moest dit nodig blijken. De vijf locaties lagen op wandelafstand van het festivalterrein. De hulpdiensten stonden extra standby.

Via de informatieschermen op het festivalterrein werd het publiek van de maatregelen en mogelijkheden op de hoogte gebracht. Wie vragen had, werd doorverwezen naar de vele stewards op het terrein.

Uiteindelijk kon iedereen schuilen in de grote tent. Na een twintigtal minuten was het onweder voorbij. Enkele muziekfans vonden de felle regen ideaal om af te koelen.

Rond 22.30-22.45u was het noodweer voorbij getrokken. De organisatoren bleven in nauw contact met de hulpdiensten.

Verrassing 's avonds wel op de camping. Heel wat campinggangers vonden hun spullen in de tenten doorweekt terug en moesten zaterdagnacht nog de thuisbasis bellen om vroegtijdig naar huis terug te keren.